Notebook začal mít špatný a nekvalitní obraz? Poradíme!

Notebook začal mít špatný a nekvalitní obraz? Poradíme!

Displej notebooku by měl stále zobrazovat stejně. Pokud máte najednou obraz rozmazaný, zdeformovaný nebo jinak poškozený je to pravděpodobně mechanický problém.

Nejprve je potřeba si uvědomit, zda je problém softwarový (nastavení systému) nebo hardwarový (vadná součástka).
Pokud se vám jen změnila velikost prvků na obrazovce, tak je problém určitě jen v nastavení systému počítače. Zřejmě jste někde omylem něco přenastavili nebo se pokazil ovladač grafického čipu. Případně mohlo dojít k nějaké špatné aktualizaci systému Windows. V tomto případě vám doporučuji se porozhlédnout v nastavení zobrazení operačního systému a pokusit se jej korektně nastavit. Možná jste omylem nastavili nějaké zvětšení prvků nebo se z nějakého důvodu změnilo rozlišení vaší obrazovky. Pokud si sami neporadíte, neváhejte se na nás obrátit.

Závažnější situace nastává v moment, kdy se vám úplně rozházely barvy na displeji, samovolně se vypíná podsvícení displeje nebo je obraz úplně zdeformovaný a rozteklý. V tomto případě došlo k mechanickému poškození buď přímo LCD panelu obrazovky a nebo LVDS kabelu, který spojuje LCD panel se základní deskou notebooku. Obě tyto součástky lze u notebooku, v rámci servisního zákroku, vyměnit. Neváhejte k nám notebook dovézt nebo odeslat skrze náš bezplatný svoz z celé ČR. Uděláme diagnostiku, sdělíme vám přesnou závadu a cenu jejího vyřešení. Váš notebook pak dostaneme zpět do formy.